Skip links

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Rørbæk Sø

24 april kl. 9:00 - 25 april kl. 15:30

Rørbæk Sø  24. – 25. april 2021

Sådan ser Rørbækturen p.t. ud, men med forbehold for ændring da gården hvor vi plejer at være er solgt.

Rørbækturen er en af årets tidlige forårsture, hvor vi måske risikere at anemonerne allerede er afblomstret – men så er bøgen nok sprunget ud. Lad os håbe at solen skinner og varmer når det bliver sidst i april.

Nu hvor turens skal annonceres er der erantisser, vintergækker og juleroser der blomstrer og dagene bliver længere og lysere. Hestene skal i form, lodsejerne spørges om tilladelse til ridning og der skal tænkes på maden – som i år vil byde på noget nyt.
Glæd Jer til noget andet – godt bliver det under alle omstændigheder…

Rørbækturen er et weekend arrangement i noget af Danmarks smukkeste natur og med særlige tilladelser til at komme vidt omkring. Det er en lang frisk tur med afvekslende tempo – men også med god fart på ind i mellem. Vi får god mad og drikke og vi er max omkring de 20 stykker, så der er god tid, til at få talt med alle.

Vi mødes lørdag morgen kl. 9.00 til kaffe og morgenbrød og med mulighed for at indkvartere sig.
Kl. ca. 10.00 sadler vi op og rider ud i det skønne landskab på sydsiden af Rørbæk sø. Over Skjernåen, ad grusveje, gennem tætte skove og i lyngbakker. Inden frokost slukker vi heste- og mennesketørst i Gudenåens udspring. Arbejdsgruppen har sørget for frokost, der står klar ved Naturcentret Koutrupgård, hvor de firbenede også kan komme på fold.  Så går det videre igen, langs søen og en smut ud på fårebanke midt i Rørbæk sø. Sidst på eftermiddagen vender vi hjem til gården – og aftenens måltid.
Turen er ca. 30 km lang.

Du kan læse lidt mere om området på Skov og Naturstyrelsens hjemmeside og bl.a. hente en folder om Skjern åens og Gudenåens udspring.http://naturstyrelsen.dk/media/nst/67684/rorb%C3%A6ksoeDK.pdf

Om søndagen rider vi på nordsiden af Enesøen og Kulsøen. Det bliver ikke så lang en tur, men smuk er udsigten, fra de sandede bakker ud over søerne. På vejen tilbage tager vi omkring den gamle spejderlejr og vi tager Skjernåen igen, i en udvidet version, med ridning i åen.
Omkring kl. ca. 14.00 regner vi med at slutte af, gøre rent, spise rester og hjælpes ad, med de sidste praktiske ting.

For den nette sum af ca. 600 kr. (prisen i 2021 er under udregning) får du god forplejning, fra du kommer til du tager afsted, overnatning i primitive rammer, festmiddag lørdag aften i gildestuen og folde til hestene.

  • Du må selv medbringe lidt hø og foder, for vi kan ikke garantere rigeligt græs.
  • Medbring også selv madras, sengetøj/sovepose, håndklæde mm (kun 9 madrasser i huset).
  • Der er praktiske arbejdsopgaver i forbindelse med maden og oprydningen – som vi deles om.
  • Du kan under hele turen købe drikkevarer: øl, vand og vin – men må også gerne selv medbringe.

Max. ca. 20 deltagere.

Tilmelding tidligst onsdag d. 10 marts 2021.

  1. Send en mail eller sms til Birgitte eller Poul med følgende oplysninger:
    1. Dit navn, telefonnummer og e-mail.
    2. Har du plads i trailer og bil til andre heste og ryttere eller ønsker du kørelejlighed

Spørgsmål og tilmelding til: Birgitte Bjerre & Poul Pagaard

Deltagerprisen betales ind på konto 4657–4539136798 når du får pris og et OK fra Birgitte eller Poul. Husk at skrive ”Rørbæk” og dit navn i besked til modtager.

Detaljer

Start:
24 april kl. 9:00
Slut:
25 april kl. 15:30