Rørbækturen - lørdag d. 25. april og søndag d. 26. april 2020Rørbækturen er en af årets tidlige forårsture. Det er med anemoner og de første spæde bøgeblade, kulde og varme, der skifter, og en sol der har fået magt til at varme i en læ-krog.

Foråret nærmer sig nu, hvor turen skal annonceres. Erantisser, vintergækker og juleroser er begyndt at blomstre, dagene bliver længere, og det er tid til at gøre klar til Rørbækturen. Hestene skal rides i form, der skal sættes kryds i kalenderen, laves aftaler med kokke og husejer, og lodsejere skal endnu engang give tilladelser til at ride på deres områder.

Rørbækturen er et weekendarrangement i noget af Danmarks smukkeste natur med særlige tilladelser til at komme vidt omkring. Det er en lang, frisk tur med afvekslende tempo,men også med god fart på ind i mellem. Vi får god mad og drikke, og vi bliver omkring de 20 stykker, så der er god tid, til at få talt med alle.

Vi har base på et lille husmandssted med overnatningsmuligheder til 9-18 stykker (nogle på gulvet i stuerne), en mindre gildestue, et par toiletter og fold til hestene. Det er også muligt, at slå et telt op eller at medbringe campingvogn eller autocamper.

Vi mødes lørdag morgen kl. 9.00 på Rønslundevej 5, 7361 Ejstrupholm til kaffe og morgenbrød, med mulighed for at indkvartere sig.

Kl. ca. 10.00 sadler vi op og rider ud i det skønne landskab på sydsiden af Rørbæk sø over Skjernåen, ad grusveje, gennem tætte skove og i lyngbakker. Inden frokost slukker vi heste- og mennesketørst i Gudenåens udspring. Arbejdsgruppen har sørget for frokost, der står klar ved Naturcentret Koutrupgård, hvor de firbenede også kan komme i fold.  Så går det videre igen, langs søen og et smut ud på fårebanke midt i Rørbæk sø. Sidst på eftermiddagen vender vi hjem til gården og aftenens måltid.

Turen er ca. 30 km lang.

Du kan læse lidt mere om området på Skov og Naturstyrelsens hjemmeside og bl.a. hente en folder om Skjern åens og Gudenåens udspring. http://naturstyrelsen.dk/media/nst/67684/rorb%C3%A6ksoeDK.pdf

Om søndagen rider vi på nordsiden af Enesøen og Kulsøen. Det bliver ikke så lang en tur, men smuk er udsigten fra de sandede og lyngklædte bakker ud over søerne. På vejen tilbage tager vi omkring den gamle spejderlejr, og vi tager Skjernåen igen i en udvidet version med ridning i åen. 

Omkring kl. ca. 14.00 regner vi med at slutte af på gården, gøre rent, spise rester og hjælpes ad med de sidste praktiske ting.

For 600 kr. får du god forplejning fra du kommer til du tager afsted, overnatning i primitive rammer, bålhygge efter rideturen og festaften i gildestuen med kokkene Dupont og Dupont ved bålroret og folde til hestene.

Du må selv medbringe lidt hø og foder, for vi kan ikke garantere rigeligt græs.

Medbring også selv madras, sengetøj/sovepose, håndklæde mm (kun 9 madrasser i huset).

Der er få og lette praktiske arbejdsopgaver til alle.

Du kan under hele turen købe drikkevarer: øl, vand og vin – men må også gerne selv medbringe.

Max. Ca. 20 deltagere.


Betaling og tilmelding tidligst søndag d. 24. marts 2020

Beløbet på 600 kr. sættes ind på konto 4657–4539136798.

Husk at skrive ”Rørbæk” og dit navn i besked til modtager.Send en mail eller sms til Birgitte med følgende oplysninger:

Dit navn, telefonnummer og e-mail.

Hvordan du vil overnatte: egen bil, telt, i huset, om du medbringer madras eller underlag.

Har du plads i trailer og bil til andre heste og ryttere eller ønsker du kørelejlighed


Spørgsmål og tilmelding til:

Birgitte Bjerre & Poul Pagaard

Trustrupvej 8, Sondrup, 8350 Hundslund.

Birgitte: bjerre.birgitte@gmail.com og telefon 29 61 52 79

Poul: pagaardpoul@gmail.com og telefon: 28 35 14 70

 


Adresse og kørselsvejledning:

Til Rønslundevej 5, 7361 Ejstrupholm.

Fra Horsens: kør til Nørre Snede ad vej nr. 185. Kør enten ind i gennem eller uden om Nørre Snede og videre ad vej 185 mod Ikast.

Ca. 3,4 km efter Nørre Snede, drej til venstre ad vej nr. 176 mod Give.

Kør 3,7 km ad Givevej og drej til venstre ad Rønslundevej.

Gården vi skal være på er den 2. gård på højre hånd: Rønslundevej 5.