Skip links

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Frederikshåb Plantage

11. juli 2021 kl. 10:30 - 15:30

Frederikshåb Plantage – søndag 11. juli 2021

Hanne Boutrup (Landi Askja) vil igen gerne invitere til ridetur i Frederikshåb plantage. Måske er der vand i Syvårssøerne, så dem skal vi se, og evt. også ride igennem. Hanne viser os rundt i et terrænet med gode tøltveje og smuk natur.
Vi mødes kl. 10:30 og rider kl. 11:00. Tag madpakker og drikkevarer med, ca. 13:00 holder vi frokostpause hvor vi sætter hestene på fold. Efter pausen vil der være mulighed for at prøve nogle af forhindringerne på Trecbanen.
Der er et par større folde og 3 små, og der er mulighed for selv at sætte hegn op.
Måske er der igen vand i Syvårssøerne, så dem skal vi se, og evt. også ride igennem. Hanne viser os rundt i et terrænet med gode tøltveje og smuk natur.
Der er et par større folde og 3 små, og der er mulighed for selv at sætte hegn op.
Mødested Trecbanen i Frederikshåb Plantage Se: http://www.landiaskja.dk/trec-banen/
Kommer du fra Billund, så er det på venstre hånd lige før Koldingvej nr. 6.
De mystiske Syvårssøer har deres navn fra den kendsgerning, at de ikke altid er der. Fra gammel tid har man bemærket, at søerne dukkede op ca. hvert syvende år, eller også brugte man blot det magiske 7-tal til netop det uforklarlige. Fakta er, at søerne opstår og forsvinder med højden på grundvandet. Og selv om store mængder nedbør får grundvandstanden til at stige, er det ikke ensbetydende med svulmende søer. Grundvandsspejlet har sine egne “bakker og dale”, og derfor er Syvårssøerne meget uforudsigelige.
Syvårssøerne var fyldt med vand fra 2007 til 2010, og når de igen dukker op, kan du opleve et utrolig flot, åbent sø-landskab midt i Frederikshåb Plantage. Endda med spøjse fænomener som en sandstrand på den jyske indlandshede. Sandstrandene opstår, når søerne hæver sig op til de åbne klitter, der altid kan ses hist og her i området.
Selv når søerne er væk, er det en særlig oplevelse at komme her. Der er lidt savanne-stemning, når de tidligere søflader ligger hen som et slettelandskab med spredte træer.

Glæder os til at se jer!

Medbring:

Madpakke og kaffe/te og evt. en kage.

Mødested:

Trecbanen i Frederikshåb Plantage

Tilmelding:

Send sms til Marianne på 22 31 19 58 og indbetalt kr. 25 til samme nummer på MobilePay. Beløbet dækker tilskud til kaffe, kage og værtsgave, refunderes ikke ved framelding.

Detaljer

Dato:
11. juli 2021
Tidspunkt:
10:30 - 15:30

Sted

Frederikshåb Plantage