Skip links

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Harrild Hede

31 august kl. 10:00 - 16:00

Kr 30

Harrild Hede – lørdag 31. august 2024

Efterårsturen på Harrild Hede er en af de faste ture i Gletta og det er en dejlig måde at gå efteråret i møde på. Mødes med hestevenner og få en dag sammen i noget af Danmarks smukkeste natur. Ulve, traner, kronvildt og masser af lyng – måske ser vi lidt af alt det, heden kan byde på.

Og som signaleret i indledningen, skal vi at tølte i længere passager. Vi vil gerne opfordre til at vi skal det som vores heste er så gode til, nemlig at tølte lange afstande. Vi skal prøve om det er muligt i samlet hold, at tølte måske 2 – 3 op til 4 km. uden pause. Det er en fantastisk oplevelse, at mærke den energi der kommer i en flok heste og ryttere, når man lige har overstået de første måske 500 meter. Der-efter kommer der en ro og glid i hestene i tølt som bare lige skal prøves. Og det bliver i roligt tempo, det man måske kan kalde tur tølt hastighed. Hanne og Karl bor på heden og kender området ud og ind. De lægger igen, på fornemste vis, parkeringsplads og ”hus” til arrangementet.

Karl har igen tilbudt at guide turen på det raske hold og arrangeret guider til det jævne hold, tegnet kort og markeret ruten for skridteholdet. Du skal bare medbringe hest, madpakke og drikkelse samt 30 kr. til en værtsgave. Og så naturligvis det gode humør og regntøj, så vi sikrer os en dag uden regn 🙂 Kom gerne i lidt god tid og medbring kaffe, så kan vi tage en kop kaffe ved trailerne. Ved 10 – tiden sadler vi hestene op og rider 3-4 timer ud i det skønne landskab – undervejs holder vi en fælles frokostpause, for alle hold, et særlig udvalgt sted. Der bliver lavet fold, så hestene får en velfortjent pause.

Tilbage igen hos Hanne og Karl er der kaffe og kage – medbring selv kop. Harrild Hede ligger mellem Ikast og Brande umiddelbart vest for Den Jyske Højderyg, og i et af de største øde områder i Midtjylland. Her er der mulighed for at opleve åben lyng- og græshede, der veksler med plantage og rene, hurtigt strømmende vandløb. Man kan også opleve den særlige fauna, idet denne natur giver gode betingelser for hjortevildt og sjældne fugle. Da arrangørerne prøvered ruterne i juni mødte vi to store flokke kronvildt, 3 traner og en hare. Og var det mon ikke sporene af ulven???

 

Læs mere om Harrild Hede på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside – hvor du også kan downloade en pjece med kort og ruter: HYPERLINK

Vi glæder os til at se jer!

bty

Vi har planlagt ridning i tre hold/tre forskellige ruter: I RASK TEMPO OG LANGT – ca. 20-25 km, med forrytter. Din hest skal være i form. JÆVNT TEMPO – ca. 15-20 km, med forrytter. SKRIDTEHOLD, ELLER DET DER LIGNER – uden forrytter. Ruten er markeret rundt i landskabet og indtegnet på kort, der udleveres. På denne tur, er der mulighed for, at lave små og større hold, så alle får det tempo de ønsker.

 

Mødested:

Hallundbækvej 14, Ejstrupholm: Kør fra Nr. Snede mod og uden om Ejstrupholm by, kør ligeud indtil du kommer til en rundkørsel. I rundkørslen drejer du ad første afkørsel til højre mod Ikast og fortsætter lige ud og gennem Smedebæk, ca. 4,4 km. Herefter kommer Hallundbækvej på venstre hånd. Drej af og kør så langt du kan, ca. 2,8 km. – og vupti, du er hos Karl og Hanne.

Tilmelding:

Af hensyn til kagebagning, må du meget gerne sende en mail eller en sms eller ringe og fortælle, at du gerne vil med. Men skulle du bestemme dig i sidste øjeblik, eller glemmer du at give besked, er du også velkommen. Har du spørgsmål, kan du kontakte: Birgitte Bjerre tlf. 29 61 52 79 eller Poul Pagaard tlf. 28 35 14 70 /pagaardpoul@gmail.com

Detaljer

Dato:
31 august
Tidspunkt:
10:00 - 16:00
Pris:
Kr 30

Arrangør

Poul Pagaard
Telefon
28 35 14 70
E-mail
pagaardpoul@gmail.com

Sted

Hos Hanne & Karl
Hallundbækvej 14
Ejstrupholm, 7361