Skip links

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rørbæk Sø

27 april kl. 9:00 - 28 april kl. 15:30

Kr 650,

Rørbæk Sø  27. – 28. april 2024

Rørbækturen er en af årets tidlige forårsture, hvor anemonerne nogle gange allerede er afblomstret – men så er bøgen nok sprunget ud. Lad os håbe at solen skinner og varmer når det bliver sidst i april.

Nu hvor turen annonceres er julerosernes knopper store og fine og lyset er på vej og arbejdsgruppen er så småt i gang med planlægningen.
Hestene skal i form, lodsejerne spørges om tilladelse til ridning og der skal tænkes på maden, som igen i år bliver serveret ude ved bålet.

Vi gentager succesen med base hos Sanne og Jørgen. De lægger hus, bålplads og fine folde til. Der bliver mulighed for at få et værelse eller en madras inden døre og du kan overnatte i medbragt telt eller bil.

Rørbækturen er et weekend arrangement i noget af Danmarks smukkeste natur og med særlige tilladelser til at ride på helt særlige steder i det fine landskab. Det er en lang frisk tur med afvekslende tempo – men også med god fart på ind i mellem. Vi får god mad og drikke og der er mindre arbejdsopgaver til alle. Vi er omkring 20 deltagere, så der er god tid, til at få talt med alle.

Turen starter lørdag morgen kl. 9.00 på Tinnetvej 80, 7323 Give – hvor vi starter med kaffe og morgenbrød og med mulighed for at indkvartere sig.

Kl. ca. 10.00 sadler vi op og rider ud i det skønne landskab på sydsiden af Rørbæk sø. Over Skjernåen, ad grusveje, gennem tætte skove og i lyngbakker. Inden frokost slukker vi heste- og mennesketørst i Gudenåens udspring. Arbejdsgruppen har sørget for frokost, der står klar ved Naturcentret Koutrupgård, hvor de firbenede også kan komme på fold.  Så går det videre igen, langs søen og en smut ud på fårebanke midt i Rørbæk sø. Sidst på eftermiddagen vender vi hjem til gården – og aftenens måltid og hygge.

Turen er ca. 30 km lang.

Du kan læse lidt mere om området på Skov og Naturstyrelsens hjemmeside og bl.a. hente en folder om Skjern åens og Gudenåens udspring. Klik: http://naturstyrelsen.dk/media/nst/67684/rorb%C3%A6ksoeDK.pdf

Om søndagen rider vi på nordsiden af Enesøen og Kulsøen. Det bliver ikke så lang en tur, men smuk er udsigten, fra de sandede bakker ud over søerne. På vejen tilbage tager vi omkring den gamle spejderlejr og vi tager Skjernåen igen, i en udvidet version, med ridning i åen. Omkring kl. ca. 14.00 regner vi med at slutte af, gøre rent, spise rester og hjælpes ad, med de sidste praktiske ting.

Prisen er ca. 650 kr. inklusiv god forplejning, fra du kommer til du tager afsted, overnatning, festmiddag lørdag aften og folde til hestene.

  • Medbring evt. selv lidt hø og foder, for vi kan ikke garantere rigeligt græs.
  • Medbring også selv madras, sengetøj/sovepose, håndklæde m.m.
  • Der er praktiske arbejdsopgaver i forbindelse med maden og oprydningen – som vi deles om.
  • Drikkevarer er med i prisen, men du må også gerne selv medbringe.

Max. ca. 20 deltagere.

Tilmelding tidligst onsdag 24. marts 2024.

Send en mail eller sms til Birgitte med følgende oplysninger:

  1. Dit navn, telefonnummer og e-mail.
  2. Har du plads i trailer og bil til andre heste og ryttere eller ønsker du kørelejlighed

Spørgsmål og tilmelding til: Birgitte Bjerre

Deltagerprisen betales ind på konto 4657–4539136798.

 

Birgitte: 29615279 – bjerre.birgitte@gmail.com
Jørgen: 28446149

Detaljer

Start:
27 april kl. 9:00
Slut:
28 april kl. 15:30
Pris:
Kr 650,

Arrangører

Poul Pagaard
Birgitte Bjerre

Sted

Sanne & Jørgen, Vesterlund
Tinnetvej 80
Vesterlund, Give 7323
+ Google Maps
Telefon
28456149