Skip links

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Spottur til Frederikshåb Plantage

1 juli kl. 18:00 - 21:30

SPOTTUR i Frederikshåb Plantage – onsdag 1. juli 2020

Ellen Hvidt og Hanne Boutrup (Landi Askja) vil gerne invitere til Spottur i Frederikshåb plantage.

I år er der vand i Syvårssøerne, så dem skal vi se, og dem der vil kan også ride igennem. Hanne viser os rundt i et terrænet med gode tøltveje og smuk natur.
Tag kaffe/te med, så kan vi sætte hestene på fold bagefter og tage en kop sammen. Der er et par større folde og 3 små, og der er mulighed for selv at sætte hegn op.
Vi mødes kl. 18 og rider kl. 18.30. Jer der kan have svært ved at nå det, kan få en hånd til opsadling, hvis I kommer i sidste øjeblik.
Rideturen vil være ca. 2 timer i tempo, der passer os alle.
Mødested Trecbanen i Frederikshåb Plantage Se: http://www.landiaskja.dk/trec-banen/
Kommer du fra Billund, så er det på venstre hånd lige før Koldingvej nr. 6.
Ring evt. til Ellen eller Hanne, når I nærmer jer.
Tilmelding: send sms til Ellen på tlf. 20 16 86 33.
Hanne: 23 24 44 13
Ellen: 20168633
De mystiske Syvårssøer har deres navn fra den kendsgerning, at de ikke altid er der. Fra gammel tid har man bemærket, at søerne dukkede op ca. hvert syvende år, eller også brugte man blot det magiske 7-tal til netop det uforklarlige. Fakta er, at søerne opstår og forsvinder med højden på grundvandet. Og selv om store mængder nedbør får grundvandstanden til at stige, er det ikke ensbetydende med svulmende søer. Grundvandsspejlet har sine egne “bakker og dale”, og derfor er Syvårssøerne meget uforudsigelige.
Syvårssøerne var fyldt med vand fra 2007 til 2010, og når de igen dukker op, kan du opleve et utrolig flot, åbent sø-landskab midt i Frederikshåb Plantage. Endda med spøjse fænomener som en sandstrand på den jyske indlandshede. Sandstrandene opstår, når søerne hæver sig op til de åbne klitter, der altid kan ses hist og her i området.
Selv når søerne er væk, er det en særlig oplevelse at komme her. Der er lidt savanne-stemning, når de tidligere søflader ligger hen som et slettelandskab med spredte træer.

Glæder os til at se jer!

Medbring:

Kaffe/te og evt. en kage.

Mødested:

Trecbanen i Frederikshåb Plantage

Tilmelding:

Sms din tilmelding til Ellen Hvidt på tlf. 20168633

Detaljer

Dato:
1 juli
Tidspunkt:
18:00 - 21:30

Arrangør

Ellen Hvidt
Telefon:
20 16 86 33